Tillbakablick 20. 1965—1966.

De problem jag ställdes inför i Örviken klarades ut. Markförhållandena var av den svåra sorten. Bitvis berg som skulle sprängas och däremellan riktigt otrevlig lera. Vissa bitar var det stenrik pinnmo. I laget, som lade rör, fanns det en sprängkunnig person.Vid ett tillfälle skulle en sten sprängas i “min” rörgrav. Ganska nära ett hus, där det bodde en äldre man. Då hände det som inte bör hända. En ordentligt stor sten flög iväg mot huset och dunkade in mot väggen ovanför gavelfönstret på andra våningen. Den gamle mannen var snabbt ute ur huset, arg som en uppretad geting. Men sedan han talat om vad tyckte så lugnade det ned sig ganska fort. I slutet av maj var min del på det jobbet  avklarad och det blev förflyttning till Luleå. 1/1 –66 blev det sedan förflyttning till Åmsele. Mycket betongjobb runt det numera nedlagda flygfältet. Sedan hade jag och min blivande bestämt bröllopsdatum till den 9 Juli- 66. Vigsel i Lycksele kyrka, sedan middag för hela släkten på dåvarande Stora Hotellet. Den tiden fick man hela middagskalaset för 1000 spänn. Men det är ju klart att noll sprit höll ned kostnaden. Ett par gamla damer som serverade var lite sura. Det blev inga slattar över. Hur som helst var det en trevlig händelse. En blivande svåger hade filmat, så för några år sedan fick vi en CD där bröllopet var överfört. 
När bröllopsbestyren var avklarade och vi skaffat lägenhet i Lycksele så hamnade jag åter i Luleå. Ett jobb som räckte ett år. Dammgatan skull dras över Skutviken för att ansluta till Bodenvägen. När gatan var klar och viken var igenfylld så byggdes senare Luleås hockeyarena.
to be continued.
händelser 1965: Kosmonauten Aleksej blir först med en rymdpromenad.
Umeå universitet invigs. Rättegång hålles i neurosedynskandalen.

Ett svar på ”Tillbakablick 20. 1965—1966.”

  1. Var låg er första lägenhet? Och vad tyckte din fru om att du jobbade så långt borta?

Kommentarer är stängda.