Återblick 10. 1952—1954.

Av någon oklar anledning lämnade jag jobbet i stan och återgick till skogsarbete. Vintertid, när vi åkte MC från jobbet, blev de blöta kläderna som ett ispansar. Så småningom skaffade vi en folkvagn”bubbla”. Det råder stor osäkerhet om vilket år. Men efter att ha rådfrågat extraminnet på Gotland och gamla deklarationer blev det solklart. 1957.*
Det blev som det blev. Slitet i skogen**fortsatte än här än där. Så hösten 1953 var det dags för den obligatoriska mönstringen. Då skulle det avgöras om man kunde bli en duglig soldat. Då satte jag ett kryss i en ruta, som jag så småningom fick erfara, att jag inte borde ha gjort. Hade ibland  deltagit i skidtävlingar. Åkte Tannbergsloppet som äldre junior bl.a. Det var när Ola Fransson från Fredrika var en klart lysande åkare. Kunde inget om vallning, men av en etablerad äldre åkare fick jag rådet att lägga på klister. Det var lite surföre och nog lade jag på. Skulle nog ha kunnat gå uppför husväggen. Väl uppe på berget stannade jag till. Då hörde jag flåset från Ola som kom som ett jehu. Hade tänk hänga på nerför, men glidet fanns inte. Nåväl, kom in som sjua. Och trots vallamissen var det minst lika många efter mig som före. Därför var jag ärlig och kryssade i rutan”åker skidor”.
*Kuriosa. 1956 var årsinkomsten brutto 9432:- 
** Först i efterhand som jag insett vilket slit det egentligen var.
To be continued
Viktiga händelser. 1953.  11 feb. Sovjet bryter diplomatiska förbindelser med Israel. 27 okt. Brittiskt kärnvapenprov. 24 dec. Järnvägsbro kollapsar i New Zealand. 194 dödsoffer.