Liten nostalgitripp.

I dag fick jag ett infall att ta en tur upp till Långmyrliden. Ett område som i vida svängar ligger mellan vägen till  Rödingträsk och Öre älv. Ett rätt så vidsträckt område som i min ungdom bestod av skog, massor av skog. När man gick från torpet på Myrliden och kom nedanför landsvägen till Rödingträsk, då fick man vara glad om man hittade tillbaka.
I dag ses bara kalhyggen hur långt som helst. Tråkigt, men det planteras så det kommer väl ny skog så småningom. Den riktiga timmerskogen finns bara på bild. Inte många år sedan skulle skogen vara 120 år när den fick avverkas. Ytterligare några år senare  var det 80 år som gällde. Nu ser många timmerlass ur som det är tandpetare. Nåväl, det är som det är.
Uppe på Långmyrliden såg jag många bekanta platser. Där hade jag skjutit älg. Och där och där hade jag skjutit harar. Båda med 9,3×57, den ena springande i full karriär. Den andra i ett lömskt bakhåll. Ibland funderar jag över vad som driver människor att döda oskyldiga djur.Med de vapen som finns är det inget att vara stolt över. Förr jagade vi för att få mat men så är icke fallet i dag.
Stigar som fanns förr finns bara i minnet nu. Stigen från Myrliden/Fridsbo som gick ner till Långmyren och vidare till Nybräntjärnen. Vi hade till och med märkt ut stigen efter gps och fört över på cd . Den lämnades in till berörda skogsbolag, men där slutade det.
Men vem behöver stigen när man kan åka bil till tjärnen.
P9210003

Där vid tallen passerade stigen. Så såg den ut för 70 år sedan.

P9210001
Utsikt mot Knaften.

P9210002
Utsikt mot Grankottarliden mm.

Ett svar på ”Liten nostalgitripp.”

Kommentarer är stängda.