Det var då det.

I slutet på 1960 och en bit in på 1970- talet  var jag varje sommar på jobb i  Umeå, Universitetsområdet. Hyrde rum i Innertavle under veckorna. Då blev jag bekant med Harald, en ganska likasinnad vad gäller tennis.
Problemet var att vi hade bara tillgång till en åkerteg. Då föddes tanken på att fixa en egen bana med stenmjöl som underlag. Harald hade plats på sin tomt, en traktor schaktade så vi fick det plant. Sen var det att plocka sten, kratta, plocka sten osv. Till slut var vi nöjda och beställde stenmjöl. Skotta ut, kratta, om och om igen. Vattna, bulta. Till slut så var det äntligen klart. Allt skulle ju göras kvällar/nätter. Det roliga hade vi ju kvar, att spela. i början höll ytan 2 till 3 timmar. Fortsättningsvis blev ytan bättre och starkare.
2016, ca 45 år senare var jag på besök hos Harald. Banan var fortfarande jämn och fin, men nu gräsbevuxen.
P8030001
Innertavle centercourt.
P8030002
En gång i stridens hetta så pressade jag Harald så långt bakom baslinjen att han krockade riktigt rejält med björken på bilden. Det tog så bra att det blev en krok på björken, och den kroken är fortfarande kvar.