“Datortorsk”.

I eftermiddag var vi bjudna på födelsedagskalas hos kära släktingar. Vi kom fram på den utsatta tiden. Men se då hade åskan knallat och ordnat så att ca. 5000 abonnenter i kommunen blivit strömlösa. Jaha, ingen ström inget kaffe. Det blev att elda i järnspisen som alltid funnits där. Snart var kaffet färdigt och mängder med godsaker dukades fram. Överlägset bäst var gräddtårtan med ett specialinnehåll.
Men det som blev så ovanligt var att alla som brukar sitta med datorer och telefoner blev “arbetslösa”. Upptäckte att alla kunde prata och var dessutom riktigt trevliga. Så när kalaset var i slutskedet återvände strömmen och allt blev som vanligt. Men då var det dags att återvända hem efter en mycket trevligt kalas.
Annat var det förr, det fanns ingen elström som kunde försvinna, vad som kunde störa kvällstid var att strumpan i primuslyktan gick sönder och att det blev mörkt en stund medan man bytte. Får väl ändå vidhålla att det var bättre förr, kanske har jag  lite svårt att ändra mig. Får ju heta
“tjurgubbe” lite då och då. Men jag trivs med den benämningen.

2 svar på ”“Datortorsk”.”

  1. Glädjande med ett sådant trevligt kalas :)! Samt, gräddtårta kan liksom aldrig bli annat än lyckad, bara mer eller mindre :). Kram

Kommentarer är stängda.