Kakfrossa vid Skovelträsket.

En gång varje sommar anordnar  Rörängens byaförening en kakfrossa, eller som skylten  efter väg 365 säger, kakcáfe. Man åker ca. en mil från Lycksele mot Vilhelmina. Sedan höger efter skogsbilvägen runt norra änden av Skovelträsket. Så är man framme vid byastugan. Där kan man för en billig penning köpa kaffe/läsk och så mycket kakor man orkar stoppa i sig. Många sorter och allt hembakat.
Tyvärr var dagens datum inte riktigt rätt för att locka många besökare, men sådant händer. Vi njöt av att sitta vid den stora sjön och att fika. Och vädret var ju perfekt.  Över sjön kom en motorbåt puttrande. Såg ganska snart att det var en “gammal “ fotbollsspelare som varit med i Vägsele if järnkaminer. Sedermera blev han  avtalssekreterare hos LO. Med andra ord lite av en kändis.
P7220001

Vi fick även träffa Peggy, som kunde en hel del konster.

P7220003

Kaninen Vinnie var en verkligen snäll kanin, blev tillsammans med hunden barnbarnens favoriter. En lyckad utflykt som jag verkligen kan rekommendera nästa år.

P7220002