grilldags.

Tisdag var vikt för att fara ut till vår grillplats vid Videmyren(vimyra) med goda vänner. Väderspänsten hade lovat en torr eftermiddag. Kom fram vid 3-tiden och började duka upp. Då kom  en liten skur som varade ungefär 15 minuter.
P7120004

så det blev regnskydd under en yvig gran. Sedan skuren dragit förbi var det bara att sätt igång och grilla hamburgare. Som vanligt vid grillning ute i naturen så smakar det mesta utmärkt.

P7120005

När det var dags för efterrätten jordgubbar med grädde var alla så mätta att efterrätten skulle avnjutas senare. Vi hann se en bamseälg som plumsade runt på myren och tuggade i sig allt gott. Nu började schwiar`n pocka på uppmärksamhet. Så vi packade ihop och drog iväg på en rundtur. Besökte byarna Hornmyr, Nyby, och Vänjaurbäck. Allt var sig likt vad gäller husen men skillnaden var att i någon by hade den sista bofasta befolkningen gett sig av för gott. Tråkigt, men de arbeten som försörjde byarna förr, jord/skogsbruk är historia. Jordbruk skall ju helst försvinna så att vi får importera allt.  Smart i orostider, då får vi svälta. Skogsarbetet skötes ju helt av en eller två maskiner. visserligen med en förare i var maskin. Men sådan är utvecklingen.
Nåväl, efter 4 timmar hemma igen efter en trevlig eftermiddag. Så kom då efterrätt och kaffe till sin rätt.