sommaren slut eller……..

Sitter och tittar ut på regn och blåst. Känner tacksamhet för att vi har tak över huvudet.  I natt som varit var det plus 5.9 grader. Avläste mellan 04- 05. Som det ser ut nu så är nattfrosten inte långt borta, men det borde inte vara möjligt.
I dag var jag in till staden och utanför vår ICA_butik satt en, som jag uppfattade, gammal gumma och tiggde pengar. Förhärdade mig och gick in i butiken med ett gnagande samvete. På väg ut så hade jag sökt fram en tjuga som jag gav den gamla damen. Det stillade mitt samvete något men det var absolut inte någon uppoffring för mig. Med andra ord så var min tjuga inte så mycket värd anat än för tiggerskan. Kommer att tänka på”änkans skärv som var mycket mer värd än den som gav av sitt överflöd”. Tycker inte riktigt om det tiggeri som sprider sig över landet. Det är ju ingen långsiktig lösning på problemet. Det heter ja så vackert att svenska staten skall hjälpa tiggarna i sitt hemland Rumänien. Men då måste man väl se till att hjälpen kommer till de behövande och att det mesta inte försvinner på mellanhänder.  Det är inte det lättaste att klara upp detta.
Har just pratat med en kusin som är något år äldre än jag. Han opererade i går och har bara lovord över vår sjukvård, och jag är den förste att hålla med. Har tydligen förirrat mig bort från det ursprungliga ämnet men det blev som det blev och är trots allt nöjd med det jag skrivit.

15-07- 18