Dagen efter.

18 dec. 2014 i dag. Gårdagen blev minnesvärd. Hade Tärnakakan färdigjäst på plåt och skulle just in första plåten i ugnen. Då började det komma svart rök från spisen. Ja det är ju något kvar i ugnen tänkte jag. Då blev det mera rök och så sa det POFF. Alla lampor på spisen slocknade och där står jag med 7 färdigjästa kakor och en i ugnen. Efter diverse funderingar tipps om att frysa degen, vilket gjordes ute på balkongen. I dag in till stan och efter snabbkoll blev det Elkedjan i Lycksele som fick ordern. Det ångrar vi inte, hann bara vara hemma 10 minuter var leveransen här och efter20 min var spisen inmonterad och provkörd.Det kan man kalla för service. Men no svidde i en snålhunn. Nu återstod att grädda den frusna degen vilket visade sig behöva en hel del träning. Men det var ju nödläge som hade inträtt. Provade 2 kakor med varmluft och resten som vanlig gräddning.  Det funkade någorlunda i slutet men tror att jäsningen fryst bort. Hur som helst så skall jag senare prova med ofruset, alltså som vanligt. Men det tar säkert lite tid att lära sig en ny spis.
PC180003

Så ser den ut. Har redan haft kaffefrämmande som åt flera mackor och tyckte ,nog var väl det här bra. Men jag är inte nöjd förrän kakorna blir som vanligt. Har ju duktiga avsmakare, Tvill och Ling mewn jag tror nästan dom glömt fäderneslandet i norr.

Ett svar på ”Dagen efter.”

  1. Bild på gamla spisen då. Men du hade verkligen tur med baket, nya spisar gräddar bäst.

Kommentarer är stängda.