Snart jul för åttionde gången.

Minns ju inte de absolut första jularna, men ändock de sista under 1930-talet. Och jag kan väl utan överdrift påstå att dom var fjärran från nutidens med det materiella överflöd som är. Men trots den kärva tid som var under 30- och 40-talet så minns jag ändå jularna med glädje. I tioårsåldern hade jag lyckats spara ihop några kronor som skulle användas till julklappar. Hade på postorder beställt ett askfat till min far. När det äntligen kom så var det, till min stora besvikelse, skadat. Men det fungerade ju ändå i många många år. Det är väl därför jag fortfarande minns exakt hur askfatet såg ut och hur det var skadat.
Har ju nyss fyllt de 80. Sänder ett stort tack till släktingar , vänner och bekanta för besök, mejl och telefonsamtal. Det värmde onekligen. Dom besökande sjöng dessutom bl.a. ja må han leva i hundrade år. Vackert tänkt och det sjunger man ju för alla som nått mogen ålder. Men ibland undrar jag om det verkligen vore bra att bli så gammal. I mitt fall skulle det nog bli rätt så jobbigt.

I dag söndag den 14 dec 2014 klockan 09,47 var det exakt 5 dygn sedan jag fick min elkonvertering. Fungerar, till skillnad från tidigare, bra. Varje morgon när jag vaknar och hjärtat går i takt så tackar jag Gud och läkarna som tillsammans åstadkommit detta.
Min förhoppning är att det skall fortsätta att klappa i takt. Nu kan jag dra in mina kärror med ved utan att bli stående halvvägs, flåsande. Sedan vet man ju inte i förväg hur framtiden blir, man får helt enkelt se, och att hoppas på det bästa.

PC140004

I dag har vi, min kära hustru och jag, fixat och donat med julklappar. I stort sett ganska klart men det brukar alltid bli en del kompletteringar. Nu väntar vi bara på sonen med familj som kommer i slutet av denna vecka. Tyvärr bor dom så avsides att det blir inte så många besök per år. Dotter bor ju närmare så hon och hennes familj ser vi ju oftare. Meningen är att vi alla tillsammans skall fira en fridfull julafton här hos oss.
Till slut vill jag, trots många skickade julhälsningar på gammaldags vis, önska släkt, vänner,bekanta och alla som orkat läsa min blogg,
En god jul och ett gott nytt år, ifall vi inte ses förrän allt firande är avklarat.

2 svar på ”Snart jul för åttionde gången.”

  1. Fint när familjen kan samlas! :). Njut gott tillsammans och ta hand om dig/er! Kramar till er båda. /Carina

Kommentarer är stängda.