3 nov 2014.

PB030013

Har upplevt många vintrar sedan tidigt 1930-tal. Men aldrig någon början på vintern som varit så mild och snöfattig. Visserligen har det snöat en del, även varit kallt några dygn. Men när jag tittar ut genom fönstret så ser jag gräsmattor som skiftar i grönt och en termometer som visar +8 grader. Men enligt yr.no skall det bli en kall period igen men efter nästa helg några dagar plusgrader. Vintrarna som sitter mest i minnet är dom som varit både snörika och kalla. Och under min tid i skogsarbete var det gott om sådana vintrar. Slutade i skogen alldeles i börja på 60-talet. Och jag kan väl nästan säga att det var ur askan i elden.  Men det är en annan historia  som finn väl beskriven i min blogg  www.knaften.se  Den som vill kan gå in på bloggen och i sökrutan skriva in iskalla minnen för att en glimt av kall vinter.
Tur att “förr i tidens” hästtransporter i skogen har upphört. För dom var ju helt beroende av både snö och kyla.  Ett annat inlägg om snörik vinter som är värt att läsa:   Skriv in gäddträsk i sökrutan.