Sluta aldrig förvånas.

Besökte en sportaffär vid 13:30 tiden i dag. På väg därifrån skulle jag korsa den del av Storgatan som är enkelriktad för biltrafik.
Viss om att bilarna bara kan komma från ett håll så klev jag ut i gatan för att gå över till bilen. Hörde kraftigt motorljud från “fel håll” så jag vände på huvudet. Mot enkelriktat kommer en skåpbil med påkopplad släpvagn. Hinner inte över så jag backar snabbt undan. Föraren pratar ivrigt i telefon och har förmodligen inte sett mig. Vad skall man säga, tydligen får man vänta bilar även mot enkelriktat. Med minsta marginal undgick jag att hamna under skåpbilen. Bilen fortsatte fram till AF där en elegant U-sväng utfördes över gata och trottoar. Föraren fortsatte gåendes till apoteket fortfarande ivrigt pratande i telefon. Hade väl en tanke att peka på förbudsskylten men föraren verkade icke kontaktbar.

Ett svar på ”Sluta aldrig förvånas.”

  1. Tur att du hade ögonen med dig! Sannerligen så att många är allt för upptagna med ”sina egna liv”–(mobiltelefoner) och därmed riskerar andras. Precis, okontaktbar är problemet. De vet inte ens om vad som nästan kunde blivit hemskt. Kram

Kommentarer är stängda.