Äntligen.

Allting har en ände, så även denna mardrömsvecka. Måndag den 19 maj började med en elkonvertering. Bra resultat, hjärtat hittade rytmen. Min kära hustru åkte iväg på en välförtjänt semestervecka och allt var frid och fröjd. Framemot midnatt så var lugnet slut. Det blev kaos i bröstet när förmaksflimret kom igen. Åkte in till stan och var två nätter hos dotter och måg. Varmt, flimmer och lite sömn så på onsdagsmorgonen orkade jag inte med längre utan åkte till akuten. Blev intagen för en ny elstöt men efter att läkarna diskuterat fick jag frågan om jag kunde ta den planerade inläggningen med en gång. Sade ja och jag blev inlagd för utprovning av en ny medicin som skulle hålla koll på flimret. Så följde några jobbiga dygn, oroligt i bröstet, dåligt med söm. Fredag morgon tyckte jag mig känna att den nya medicinen började dämpa flimret. Så på förmiddagen blev det en ny konvertering. Bra resultat så det blev hemfärd. Natten mot lördag blev det ånyo omslag till flimret. Jättejobbiga timmar närmast efter omslaget. Med sömnbrist och flimmer var jag i så dåligt skick att det var otänkbart att själv ta sig in till lassa. Blev hämtad strax efter 02:00 på lördagsmorgon. Flimmer konstaterades av både ambulanspersonalen och på akuten. Inlagd igen och en usel nattsömn. Vid 09:30 blev jag nedforslad till IVA för en tredje konvertering denna veckan. Men då på morgonsidan hade flimret behagat att ge upp och sinusvärdena var normala. Visst var det en hel del extraslag och hoppande, men det fanns inte skäl för elström. Doktor förklarade att det troliga var att det nu fanns tillräcklig depå av den nya medicinen i kroppen så därför fanns det kontroll på flimret. Trevlig överläkare som börjar känna igen mig rätt så väl. Ät lunch och åk hem sade han. Och så blev det. För första gången på en hel vecka har jag nu sovit bra i natt. Bortsett då från cancerbehandlingens biverkningar, vallningar svettningar, som återkommer varannan timme. Men dom hör ju till.  Jag tackar för den fantastiska sjukvård som erhållits samt vår Herre som tydligen hört mina böner.
Sammantaget har jag blivit väl omhändertagen och jag beundrar personalen som alltid är glada, hjälpsamma samt oerhört tålmodiga.DSC00009

Arkivbild.