Spirometri—- igen

I ca. 20* år påstods att jag hade KOL. För 2 år sedan,  efter många undersökningar, ändrades diagnosen till kronisk bronkit.
Nåväl problemen kvarstår oförändrade men det kanske är större chans att få hjälp med behandling  om den sker på rätt sak.
Hur som helst så blev jag i dag kallad till  vårdcentralen för en spirometri. En mycket trevlig person tag han om mej och jag fick ett munstycke, kopplat till dator, där jag skulle blåsa om och om igen. Blåste så jag trodde nästan att ögonen skulle trilla ur. Under tiden så ritade datorn kurvor på skärmen.  Sedan var det dags för ett par omgångar bricanyl som är luftrörsvidgande. 15 minuters vila sedan samma blåsning igen med nya kurvor.  Faktiskt intressant men vad jag tror är  skillnaden före och efter bricanyl  marginell. Men jag skall inte föregripa utan väntar tills ordinerande doktor läst av och jämfört. Men i alla fall ett mycket trevligt besök och väl omhändertagen som alltid inom sjukvården.

* Under nästan alla åren har behandlingen bestått av spiriva och symbicort . Med någon månads avbrott ibland för att kunna känna eventuell skillnad.  Vilket jag aldrig känt.