Lugnet efter stormen.

Efter 2 strömlösa och kalla dygn så är livet normalt igen. Ja ja, något sånär. En massa arbete återstår innan bråtet är uppröjt.Nästan alla våra fina gårdsträd är jämnade med marken. Känner mig just nu som en väldigt liten och mycket trött myra som måste flytta hela stacken alldeles ensam.
PB170005

Klockan 02:45 gav den så kallade  politiktallen upp. Den har funnits i många hundra år. Nådde fram till huset och när jag tittade ut så var riset  jäms med balkongräcket. Men snälla grannar med motorsågar kom och röjde en öppning i utfarten.
PB170003

Ovanför huset och runt gäststugan var det ett enda virrvarr.  En del tallar nådde upp grannens veranda. Men dom snälla grannarna uppåt tog ledigt en dag och röjde upp, körde bort ris och stockarna till mig.
PB200007

PB170011

Övre utfarten i dag och i förrgår. som synes går det framåt.
PB170018

Stugan har fått en gran över taket.

PB170030
PB170033

Så ser det ut vart än jag ser. Men har bort virke och ris ända till stugan och virket bakom stugan kanske en granne tar hand om.
Så energin läggs nu på stortallen på gräsmattan. Rotvältor som är ett tiotal som bör tas bort får bli en senare fråga.