Lunchdags.

Har lyckats såga till en julbock och ser samtidigt att det kanske är materialbrist, Har även fel sorts sandpapper hemma.
Hur som helst blev det lunchdags. Ensamlunch blir det inte så märkvärdig dukning. Mannagrynsgröt med allt i på matsedeln.
3 dl mjölk, 3 msk mannagryn och salt. Koktid 3 minuter. Blandar även i lite sirap, socker och mycket kanel. Tillbehör en skiva Skogaholmslimpa ( nu blev pågen ledsen) med kaviar. Klart att äta och minimalt med disk. Men jag skulle nog inte orka med timmerhuggning med den lunchen.
Kan ta en historia, sann sådan: Storbonden hade just ätit klart när arrendatorn klev in i köket. Bonden klappade på sin stora mage, rapade belåtet och sade, det är gott med fågel.  Jo jag ser att du har dun på västen säger arrendatorn och flinade. Syftande på den gröt som bonden råkat spilla på sin väst. Ja, så var det med den fågeln.
PB050016