Södra länken tar fart.

Knaftens första bebyggelse härrör från 1701. En by som präglats av jord och skogsbruk. Men allting förändras ju och jordbruket är i stort sett avvecklat. Inget stort och omvälvande har skett, visst slog väl blixten ned ibland. Till exempel när n`Israel blev av med klackarna på skorna (blixtnedslag) Telefonen kom ju så småningom så även Tv. Ett par tvillingflickor blev svenska mästare i bordtennis flera gånger om. Det har sista årtiondet pratats om bredband men inget har hänt. Olika lösningar för internet har prövats, dels via telefon och senare mera via satellit. Inte det optimala men bättre än ingenting.
Sista året har aktiviteten ökat och beslut togs i kommunen att projekt södra länken skulle dras igång. Fiber skulle alltså grävas ned från lycksele  till Örträsk via de byar som finns längs vägen. En arbetsgrupp i iKnaftens intresseförening har på ett förtjänstfullt sätt jobbat med att lägga ut på entreprenad det arbete som byborna själva skall utföra. Som avser allt från grävning till dragning fiber.
I dag vällde det plötsligt in maskiner, bilar, bodar och en mäng material. En entreprenör från Umeå börjar med det södra länken arbete som sköts  av kommunen. Spännande att se hur arbetet kommer att fortgå.
P8260009

P8260010

P8260011

P8260012

P8260013

P8260014

P8260013