Plötslig ringde telefonen.

Är ni hemma undrade en röst som hördes väldigt långt borta. Jo visst svarade jag, kaffet är snart klart. Det dröjde och dröjde men till slut dök dom upp, våra bekanta som bor i Dalarna. Inga riktiga rump/vanliga masar utan genuina Västerbottningar som flyttat söderut för länge sedan. Det visade sig att dom kom via Åsele men att kartläsaren kanske vänt kartan “oppone” så dom tog omvägen via Ytterfors, Smaje, Ulriksborg, Dakota och Hornmyr. Tur att man är känd för när dom hade frågat en person om vägen så pekade denne åt ett bestämt håll och sade: Jo, han bo denna bort. Hur som helst så var det jättetrevligt med besöket.
Och tur att ja hadd frussipalt`n som jag kunde kläck opp. Men bråttom iväg hade dom för resan skulle fortsätta mot Norrbotten.
P8140004

Här är dom på väg igen.
P8140002

Men innan passade mannen på att provköra min skottkärra.