Lite som förr.

Med betoning på lite. I mina yngre dagar, och det ät jättelänge sedan, kunde man under sommarperioden vissa dagar räkna upp till 15 rökpelare om var högt belägen. Man kunde alltså se horisonten åt alla håll. Hyggesbränning var liksom enda alternativet och de människor som sedan planterade ny skog var betydligt sotigare än vad sotaren någonsin kan bli. Fråga mej jag vet hur det var att vara på sotiga hyggen i kraftigt solsken. Men man hörde sällan någon som klagade , alla var nöjda att kunna tjäna en slant till mat.P5290003

I går onsdag var vi i staden vid lunchdags och kunde se hur brandkåren ryckte ut med ganska stor styrka. Hade sett rätt kraftig rökutveckling i söder från Knaften räknat. Men det var tydligen en hyggesbränning, anmäld sådan, som någon tagit för skogsbrand. Senare på kvällen samma dag blev det ny utryckning men tydligen samma hyggesbränning igen. Sent på kvällen tog vi en biltur och fick detta foto som togs från Olofs väg. Men strax söder om Vänjaurbäck kunde man uppleva gamla minnen av röklukt och svidande ögon. Där var röken riktigt tät och frän. Tur ändå att det en kontrollerad eldsvåda vad jag hittills vet.