Datumets obetydelse.

Trots helgdag så uppstod ett behov av att baka kanelbullar. Hade två jästpaket med utgångsdatum 23:e resp. 30:e april. Alltså 16 respektive 9n dagar för gamla. Har alltid  tyckt att ju närmare utgångsdatum desto bättre jäser det. Solhavre´och mjölkfri margarin var inhandlat tidigare i veckan.
P5090002
Jäsningen i bunken gick som en dans. Vilket bevisar att jästen bara blir bättre med åldern. Men självklart finns en gräns även där.
P5090004

En hel hög, 94 st, med leende guldbruna ögon, nej bullar skall det vara. Tränar på den sången de dagar när jag är ensam hemma.
Har ju en gammal elorgel sedan 70-talet som sköter kompet.
P5090005

Har nu förflyttat mig till andra änden av huset för att bjuda min kära hustru på nybryggt kaffe av märket Gevalia, samt en absolut färsk hembakt kanelbulle. Hade en svåger en gång som alltid bestämt hävdade att jag Nils brukade säga att om det var mer än 15 minuter sedan bullen var gräddad, ja då var det gammbullar.
Det är därför jag brukar säga att om man fryser in bullen varm så har man ju värmen kvar när man tinar den.

Ett svar på ”Datumets obetydelse.”

  1. Tänk att det är vad som jag kommer ihåg att pappa alltid sa men kom också ihåg vem som lärde honom baka! Du var en bra läromästare käre morbror!

Kommentarer är stängda.