Nästan sant.

Ett par rånare kom in på en bank och riktade sina vapen mot personal och kunder: Ligg ner skrek dom. Alla lydde utom en gammal man, ligg ner upprepade rånarna till mannen.  Men jag är ju civilagent sa den gamle mannen .Rånarna blev villrådiga och sprang ut. Alla kunde resa sig upp och den gamle mannens fru sade, varför la du dej inte ned? Mannen upprepade , men jag är civilagent. Då sade frun , nej, nej, nej du är senildement.

En liten historia från den gamla goda tiden när människorna hade överdriven respekt för överheten bl. a. doktorer.
En gammal man låg svårt sjuk och orörlig så den oroliga frun ringde till doktorn och bad honom komma. Doktorn kom och tittade på den skenbart livlöse sam orörlige mannen och sade, Men gubben verkar ju vara död. Nää ja lev pep gubben. Frun säger då till sin sjuke man, tyst vä dä, hä förstå du väl att doktorn vet bäst.

Tack till bidragsgiverskan.