Svar på tal direkt.

Den snobbige mannen kom in på järnaffären och skulle skoja med det kvinnliga biträdet. han säger: har ni hålfotsinlägg för julgransfötter? Svaret kom snabbt: nej, men vi har klackjärn för skitstövlar. Rullgardinen ned.

En händelse från vår ica-butik som fanns en gång i byn. Där jobbade oftast ägaren själv  men ibland brukade en ung flicka hjälpa till.  En dag kom en nära boende gampojk* in i affären och frågar flickan: finns det lövbleka** ? jag skulle ha behövt en påse av den sorten. Flickan tittar på handlaren som fattar galoppen och säger: Kolla på lagret. Flickan försvinner ner på lagret och blir borta länge länge. Till slut anar hon oråd och går upp i butiken igen och när hon ser männens glada miner behövs inga ord och hennes kinder blir blossande röda. Denna lilla historia är sann, tror säker någon som läser min blogg känner igen detta ganska oförargliga skämt.
*Gammpojk: gammal man som aldrig haft ett fruntimmer i huset. D.v.s. förblivit ogift, ej heller sambo.
** Lövbleka: Inte något färgämne utan den tid på hösten när allt löv tappar sin gröna färg och blir gula.