Ny dag, nytt ljus,nytt hopp— och en riktig fläskpalt.

För andra veckan är min kära hustru dunderförkyld. Och denna gången är det inte barnbarnen i stan som smittat. Det måste vara någon sorts kollektivinfluensa som far runt på hennes arbetsplats. Och det verkar också som om min hals börjar kännas lite vresig.
Är ju ändå så pass pigg att jag kan utföra en del hemsysslor. Som till exempel i går då det var klädvård i tvättstugan. Det är så trevligt att jobba där med alla akvareller, av en Lyckselekonstnär,  som pryder väggarna.
P3290014

Lite bilder väggarna samt  skvalmusik från radion förhöjer ju stämningen så det är riktigt trivsamt där nere i tvättstugan.
P3290012

Här kan ju alla se att i dag vankas det så småningom en fantastiskt god fläskpalt. Börjar ha ha en mångårig vana av paltberedning, var ju en gång Lycksele scoutkårs specielle paltkokare. Vid ett  tillfälle beställde scouterna minst 120 stycken fläskpaltar. Hade inte tillgång till storkök utan tillverkade allt hemma med ihoplånade grytor att koka i. Sedan fraktade jag paltgrytorna glödheta till den väntande kåren i Lycksele och dom hungriga barnen. Har även tillverkat palt utombys t.ex i Stockholmstrakten vid en pingisresa samt på Österlundstorpet i Åkullsjön vid en kamratträff för ett antal år sedan.                    Ha en fortsatt lugn och trevlig påskhelg, nu är det dags för mej att börja tärna det rimsaltade fläsket för födelsedagsbarnet med familj kommer snart.