Schack* och matt—eller?

S5002462
I dag har jag njutit av mitt otium för att vara i någorlunda form inför kvällens envig på schackspelets 64 rutor. Får nämligen besök av en tidigare lärling i pingisspelandets svåra konst. Den unge mannen, en riktig outsider, som troligen har tränat på hemlig ort för att utkräva en “blodig” revansch. Han är väldigt intresserad av av schackspelets mycket svåra konst. Om jag minns rätt så skickade jag med en bok som handlade om spelöppningar när han senast var här och tog lektioner. Men det är klart att killen är riktigt begåvad så jag får nog se mig noga för.

*Schack är ett bräd-och strategispel för två deltagare. Ordet schack härstammar från persiska ordet shah som betyder kung. Det är ett rent skicklighetsspel utan inslag av tur och det finns teoretiskt en optimal strategi som ännu är okänd,.

Ett svar på ”Schack* och matt—eller?”

Kommentarer är stängda.