Nostalgi-kort.

kolorering-efter

Detta kort är från torpet på Myrliden där jag och mina syskon växte upp. På kortet som är taget 1935 är min bror Sören 11 år och min syster Gunhild 7 år. Själv är jag knappt ett halvt år. Det är med lite vemod jag ser på kortet och inser att det har gått en mansålder, och att åren har ilat iväg särskilt på slutet. Men det går ju som bekant inte att stanna av tidens gång.
I alla fall har jag fått vara med om en fantastisk utveckling under dessa år. Första lyftet kom in på 1940-talet när vi kunde ersätta karbid/fotogenlampa med elektriskt ljus. I modern tid kan ju alla se hur utvecklingen rusat iväg och var det slutar lär väl inte jag få se.

2 svar på ”Nostalgi-kort.”

  1. Tiden brukar som sagt ila riktigt fort. Men tänkt på innehållet och inte åren.

  2. Vilket fint kort. Färg och allting. Sören är den som är mest lik sig… på gamla dar. Tala inte om det för honom.

Kommentarer är stängda.