Äntligen hemma igen.

Hej alla vänner och bekanta, nu är jag hemma igen hos min kära hustru.* Måndagsmorgon 18 februari lades jag alltså upp på operationsbordet.  Ett mycket skickligt kirurgteam tog väl hand om mig. Men nog lät det ibland som TV-reklamen sade en gång “hamra och spika med norra trä och bygg”. Med andra ord så hördes en del ljud men var ju så väl bedövad så det kändes inte som om det var mig det handlade om. Efter ca. 2 timmar rullades jag ut från opsalen för att så småningom få igen den blockerade känseln. Då började jag inse att det var nog mitt knä som hade bytts bort.Eftersom knäet var ett så kallat “varanknä” så uppstod en del färgförändringar runt omkring operationssåret, en helt vanlig reaktion för dom som ätit varan. Andra dagen var det fortfarande vila och smärtlindring. Påföljande natt behövdes extra smärtlindring vilket ledde till svåra mardrömmar som gjorde att jag “levt rövare” under sömnen och som då orsakade blödningar. Detta i sin tur orsakade ytterligare en dags sängläge.
P2250005

Följden blev då att jag kom efter med träningen vilket i sin tur orsakade att jag blev kvar över helgen. Har tidigare skrivit om att änglar finns och att dom kommer om natten och sköter om oss patienter. Naturligtvis så finns dom under dygnets alla 24 timmar. Kan aldrig sluta förvånas över vilken omvårdnad som ges till en som patient på Lycksele lasarett av bara snälla och hjälpsamma människor.
P2250001

P2250002

Ja så blev det, och när svullnaden lagt sig och träningen ger resultat så skall det nog bli “inte ont”.  Men det lär ju rätt så många månader innan det känns som nytt.
Vad som förgyllde tillvaron under veckan som gått är, förutom den fantastiska omvårdnad som erhållits, att jag knutit nya bekantskaper med ett par personer från ett havsnära boende. Hade verkligen oerhört trevligt med många glada skratt trots att smärtan ibland gav sig till känna. Än en gång ett stort tack till alla snälla vänliga människor som jag träffat under veckan som gått, samt till de personer som jag vet har bett en bön för att operationen skulle bli lyckad.
* Väl hemma bjöds jag på en festmåltid.

4 svar på ”Äntligen hemma igen.”

  1. Just det ja- du går ju på waran! Då blödde det antagligen massor?! Hujedamej. Ge kroppen lite kärlek nu efter en sån upplevelse- boka in en spa dag på hotellet m massage och bad när du känner dig lite bättre- du ska ju hålla ett bra tag till!!!

  2. Härligt att du är hemma igen välbehållen! Snart kommer våren och värmen. Gå inte ut och halka…

  3. JA men välkommen tebaks, det ser ju fint ut trots blåmärkena. Röntgenbilderna är det före och efter bilder isf må ja säga att dom gjort ett fint jobb fast jag inte är nån expert men så pass ser jag att det är en viss skillnad.

Kommentarer är stängda.