Testing testing.

Har testat en ny blandning av tre sorters mjöl med blandningen 18,75%  31,25% och 50%. Söker de perfekta små frallorna.
Har precis gräddat och okulärt ser jag ingen större skillnad på föregående gräddning och de nygräddade. Ser fram emot kvällens fika med spänning, gällande smak och konsistens.
Under tiden för jäsning gräddning har jag räknat fram alla värden som ingår i den blandning jag använt.

Näringsvärde/100 gram.

Energi 1409 kj/331,87 kcal.
Protein 72,25gram.
Kolhydrater 65 gram.
Varav sockerarter 0,312 gram.
Fett 2 gram.
Därav mättat fett 0,398 gram.
Natrium 0,0175 mg.
Tiamin 0,196 mg.
Riboflamin 0,025mg.
Niacin 3,415mg.
Vitamin B6 0,204 mg.
Fosfor 151,6 mg.
Magnesium 43,75 mg.
Järn 1 mg.
Zink 938 mg.
Man kan ju undra hur intressant läsning detta är, men ett är ju säkert att någon risk för rostskador är det inte för den som smakar av detta bröd.

Ett svar på ”Testing testing.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *