Inte alls så enkelt—som jag trodde.

Eftersom jag medicinskt har konverterat, eller något åt det hållet i alla fall, så trodde jag att jag skulle klara flera saker samtidigt. Har ju sett hur enkelt det är för min kära hustru.
I dag skulle jag således baka småfralla, koka lingonsylt samt röra ihop smet till en fläskpannkaka och även skära och steka rimsaltat till pannkakan. Hade varit till den guldglimrande staden och skaffat foto till det nya körkortet så det var liksom lite kort om tid när jag kom hem.
P2040005

Här är beviset på det som tog. ca 2,5 timmar inklusive spilltid. Men helt på räls gick det väl inte utan ett par fadäser inträffade.
Det första var när jag skulle salta smeten så hamnade saltet i  assistenten där jag hade börjat med fralladegen. Vidare så upptäckte jag när degen var så gott som klar att jästen inte var inblandad. Har aldrig trott att det skulle lyckas att knåda in jästen efteråt,
men faktum är att det jäste ovanligt bra och det där med saltet fixade sig också. Så nu har jag njutit av nybakt med kall mjölk till så nu mår jag gott. Men slutsatsen blir att är man inte skapt till Qvinna, utan konverterad till ett mellanting, då måste man nog träna på ordentligt för att klara flera saker samtidigt.
PS: Har svårigheter att få tag på bagerivetemjöl; 30kg:s säck, så jag har provat i dag att blanda olika mjölsorter som finns i affär. Av dagens resultat kan jag utläsa att det nog är möjligt att få till en bra blandning. Nästa bakning skall jag bara ändra från 62,5/37,5procent till 75/25 procent. Kan också vid något tillfälle blanda in ytterligare minst en mjölsort till, kanske två.

Ett svar på ”Inte alls så enkelt—som jag trodde.”

  1. Ja! du har det du gör, men du lyckats alltid med det du tar dej för verkar det som. Å det där med mjölblandningar, det är ju en hel vetenskap. Jag tror du kommer att lista ut ngt, ska bli roligt att höra inom en snar framtid.

Kommentarer är stängda.