Nostalgiminnen som berör.

Ungefär 1970, medan vi fortfarande bodde på Brännbergsvägen i den stora staden, hade vi en grannfamilj där mannen var musikalisk. Han behärskade  både dragspel och gitarr, i mitt tycke riktigt bra. Själv hade jag ett dragspel som jag aldrig blev någon mästare på.
Nåväl, en dag när familjerna umgicks så hade grannen med sig gitarren så vi började lira lite. Efter en stund kom vi på att det i samma husgrupp fanns en ung kille som hade en elbas. Han inbjöds att deltaga i jammet, han kom och vi drog igång. Hade en vanlig transistorradio med kasettbandspelare som placerades på lämpligt ställe. Låtarna spelades sålunda in, blandade med lite barnskrik. Vi hade  oerhört roligt i alla fall.
Tiden gick och 1976 flyttade vi ut på landsbygden. Men kasettbandet hade jag lyckligtvis sparat, och det hände ibland att jag lyssnade på det. Omkring 1980 hade jag skaffat en elorgel och tanken föddes att det skulle fyllas på det till hälften inspelade bandet. Det blev verklighet med en blandning av dragspel, elorgel, gitarr och sång. Kasettbandet föll sedan mer eller mindre i glömska men så en dag kom det fram i ljuset och jag spelade och mindes. År 2000 tog vår son hand om bandet, både redigerade och flyttade över musiken till en cd. Han trollade fram en någorlunda njutbar skiva som jag nu har sökt fram och spelat. Oj vad den berör mitt sinne och vilka minnen som kommer tillbaka. Det är ju inte kvaliteten som berör utan det är alla minnen som väller fram som en vårflod. Det är på gränsen till att bli nästan känslomässigt jobbigt.

05 – Sail along silver moon  Sail along silver moon

09 – Loveletters in the sand  Loveletters in the sand

10 – Green green grass of home  Green green grass of home

12 – Pärleporten  Pärleporten

3 svar på ”Nostalgiminnen som berör.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *