Ändrade planer.

Efter en lång sovmorgon så lyckades jag ta mig fram till fönstret och titta ut. Termometern visade – 15 så jag konstaterade att idag skall jag skotta färdigt på taket. Men så blev icke fallet för jag blev, som det hette i det militära, tilldelad inre tjänst. Min kära hustru kom i går kväll hem från kupan med ett par kassar garnnystan som skulle konverteras till garnhärvor. Så i dag efter lunchen har jag suttit och vevat härvelkôrset ett bra tag. Och snön då, det är ingen fara med den för det är ingen som lägger beslag på den. Så efter skrivandet blir det att gå ut och tömma komposthinken, dra in lite ved samt se det inspelade hem till gården. Konstigt, men tiden håller samma takt oavsett om man gör lite eller mer eller ännu mindre. Men jag är glad ändå, för jag har fått ett gratisexemplar av lokaltidningen.
Förresten, så fick jag   för ett par dagar sedan uppgift om att den dagstidning jag prenumererar på skulle höjas i pris. Trots att jag var ensam hemma så pratade jag högt och sade med eftertryck: Nä nu, detta var droppen, så jag gick direkt till datorn, skrev och sade upp abonnemanget. Två dagar senare ringde ett callcenter och ville sälja just den tidningen. Berättade att jag nyss sagt upp abonnemanget, fick då frågan  om varför. Mitt svar blev: när tidningen är så tunn att jag inte kan nypa fast den mellan tummen och pekfingret då är den inte värd priset man betalar. Nästa fråga var då om jag fick rabatt.  Men företaget som ringde har tydligen IP-telefoni så hörbarheten började bli så dålig så jag tyckte du får återkomma när du skaffat en hörbar telefon.

PC180003