Köldgräns.

P1160008

Har kommit så långt med takskottningen att jag utnyttjar köldgränsen – 20.  I dag är det faktiskt – 24 och eftersom det bara behövs en uppstigning till på taket så håller jag mig inne.
Självklart så far ju tankarna iväg till 1958, det året var jag och pappa engagerade i skogsarbete nere vid Öre älv, Örån, I en veckas tid var det – 40 grader men ingen ville väl visa vekhet och föreslå att stanna hemma. Men som sagt så var man inte bortklemad som nu.  Den som vill läsa kan klicka på denna länk:  http://www.knaften.se/2008/02/03/iskalla-minnen/   Ja det var andra tider tider då  idet inte flöt  mjölk och honung i skogsarbetet
Åter till nuet så kan jag konstatera att det måste vara ovanligt mycket fukt i den kalla luften. Dels känns kylan genomträngande och sedan kan jag se att den luftvärmepump, som vi har som som värmekälla på våning ett, producerar oerhört mycket vatten, nu några veckor har det rör sig om nära 70- 80 liter i veckan. Det är faktiskt ovanligt mycket.
P1160009

P1160011

I går fick jag ta fram motorsågen och klyva blocken till lämplig  storlek för att orka med dom. 
Det blir ju inte bara att lata sig i dag, för i dag kommer sopbilen. Och det är en påminnelse om att det är dags att renbädda och städa sovrummet. Så det finns ju alltid något att pyssla med hemma.