Intressant maträtt!?

Har suttit och läst gammalt bloggande, från 2007,  och upptäckte att i en kommentar hade jag utlovats att bli bjuden på en lokal maträtt i Sundsvall. Och den maträtten hette skvaderpudding. Tyvärr har jag inte haft vägarna förbi så jag är väl lyckligt ovetande om vad maträtten består av, eller rättare sagt har inte sett något recept. Skall efterlysa det eventuella recept som kanske finns.
skvader101209

Bifogar en bild på en typisk Norrländsk skvader, kan detta möjligen vara huvudingrediensen?

2 svar på ”Intressant maträtt!?”

  1. Skvadern blev snabbt en inofficiell symbol för Sundsvall och ordet ”skvader” har blivit ett språkligt begrepp i svenskan för en mindre lyckad kombination. ’”Skvader” blev också smeknamnet på de bussar med lastflak som trafikerade norrländska vägar ända in på 1970-talet. Det finns även en friskola som är uppkallad efter djuret.

    Ja så var det receptet då:)
    http://gd.se/nyheter/mat/1.1483850-skvader-smakar-verkligen-fagel-

    Laga – ät – njut 🙂

Kommentarer är stängda.