Ny dag ny kallelse.

Trodde i min enfald att jag var färdig men undersökningar. Har liksom bara väntat på ett besked om det där friskintyget som behövs för att behålla all behörighet på körkortet. Ja ja, jag vet att jag inte behöver  buss/lastbilskort för att köra en saab/jetta. Men det hela började ju med ett dåligt påläst brev från Trafikverket. Men som sagt var, det ledde ju till att jag fick en inblick i mina kranskärl och det var värt alla kronor som jag hitintills lagt ut. En undersökning för friskintyg är inte frikortsgrundande.
Så vid PK-kollen kommande tisdag blir det olika blodprov +EKG + något mera. Nog om detta .
Nu skall jag berätta om vad jag skall prova på. Har fått ett recept via en granne uti berget som det heter, det vill säga söerste byn.
Nåväl så här är det. Har tidigare år försökt mej på att baka småfralla men det blev inte helt lyckat för det är något i bakningsprocessen som jag inte vet/kan. Och dom som haft småfrallabakning som levebröd yppar inga detaljer.Tror att det kan vara något med mjölsort kanske.
Nu till receptet. Det som skall bakas heter grötbullar, och reultatet blir något som liknar småfralla, jag  har fått smaka en sådan grötbulle och den var riktigt god.Det börjar i kväll med att jag kokar en gröt av fiberhavregryn. som skall ligga i vila tills i morgon. Då tillsätter man resten av ingredienserna och jäser och gräddar. Det blir spännande, men första försöket brukar ju följas av ett försök till som nog lyckas bättre. Får väl återkomma om ärendet i morgonkväll.
Så tills dess låt snålvatte rinn som det heter på landsbygdsmål.