2012- snart historia.

När jag blickar bakåt på det år som snart är till ända så finns det ju en hel del som har hänt. Vad gäller mig själv så är det ett år kantats av otaliga besök på vårdinrättningar. Såsom vår egen trevliga vårdcentral (Stenbergska) Lycksele lasarett samt NUS.
Började redan i februari med att jag fick en ny höft och det var ju verkligen positivt. Sedan var det meningen att det skulle fortsätta  med knäoperation. Men ödet ville tydligen annorlunda för ett tillstånd av förmaksflimmer inträdde någon gång i april.
En jobbig tid följde med täta besök på lassa för PK- prov. Efter elkonvertering 21 maj så blev livet mycket lättare men fortfarande mängder av kontroller. Så rullade allt på med arbets-EKG samt remiss till Kardeologen på Nus med en ordentlig kranskärlsundersökning. Efter det konstaterades att jag nu var optimalt undersökt och behandlad så nu finns jag på listan för högersidig knäoperation. Och den anemi som orsakat mängder av prov och undersökningar har nu rättat till sig så av allt  elände har det i slutänden bara blivit positivt.
Positivt har det också varit under julhelgen för då har jag fått träffa sonen och hans familj. Dom har ju bosatt sig lite avsides så det barnbarnet träffar jag ungefär en gång per halvår.
Dottern med man och barn bor ju på gångavstånd så dom träffar jag ju av förståeliga skäl oftare.
Förresten var det väldigt nära att jag fått fira min 78Skrattare födelsedag på NUS. Men tack vare att läkarna kunde gå in med instrument till kranskärlen via handleden så hann jag precis komma hem till min kära hustru och den fantastiska tårta hon gjorde.
Enligt min dotter ser jag ju allting i svart eller vitt men har faktiskt försökt att se något positivt i allt. Och jag kan alltid tänka på hur väl undersökt jag blivit under senaste året. Sedan kan jag ju också luta mig mot bönen när det känns extra besvärligt.
Så om det nu blir ett nytt knä någon gång i vår, och inga komplikationer tillstöter, så ser jag verkligen fram emot sommaren då jag kanske kan ta en skogspromenad utan att behöva hänga på kryckorna.
Att vädret bråkar är ju inte så farligt för snön tinar ju alltid bort så småningom och nu kan det ju bara bli bättre när varje dag blir lite längre och i och med det ljusare. Så alla vänner som läser detta, jag vill önska Er alla ett gott slut på det gamla året och en god början på det nya.

4 svar på ”2012- snart historia.”

  1. Ja jag kan inte säga det bättre än Harriet och önskar dig och de dina ett Gott Nytt År

  2. Har nu läst din digra ”journal”. Nu är det nog bara kvar att hoppas du får diagnosen Def.utskr.fbd. efter din efterlängtade knäop. Diagnosen var vanlig när jag arbetade på Ulleråker (inga andra liknelser) i min ungdom. Definitivt utskriven förbättrad.
    Kusinen som önskar GOTT NYTT ÅR

Kommentarer är stängda.