Återvinning.

Att återvinna saker är nog en god idè  men ibland skulle jag nästan ha lust att säga: som han som klippte grisen.
Nåväl, i alla fall, emellertid och emedan så förhåller sig denna återvinning på detta sätt.
På Röda Korsets Kupan anordnas något som heter handarbetscafè.  Varannan torsdag sitter det ett antal personer, mest damer, och repar upp olika stickade plagg som inte är bra nog att säljas. Då produceras ett stort antal garnnystan som sedan min kära hustru tar med sig hem.
Här hemma omvandlas dessa nystan till garnhärvor som tvättas för hand, torkas och sedan tages tillbaka till Kupan. Där omvandlas härvorna åter till garnnystan  som nu är färdiga att säljas. Hänger ni med på alla turer?  Men nog rackarns är det tur att all arbetskraft är gratis.
PC180003
PC180005

2 svar på ”Återvinning.”

  1. Tur att nån kom på idén, för den är bra. Har sett ett antal färdiga nystan och det är en klocka, typ väckarklocka 😉 att det går faktiskt att återanvända REUSE.

    Det finns massvis med nya tröjor som aldrig används pga olika anledningar, de lever sina tråkiga liv instoppade längst in i en garderob. För dyr för att slängas och för obekväm att bära, då är det bra att man kan repa upp allt och sticka en ny. :_?

Kommentarer är stängda.