Om inte om hade varit….

hade tanten stångat tjuren.

IMG_0168

Och om  inte om hade varit kunde denna bild ha tagits vid guldgruvan i Fäbodliden. En arbetsplats som då skulle ha genererat ca. 500 jobb. Lägg då till 400 jobb på Lycksele flygplats blir det följaktligen 900 jobb. Så många arbetande med familjer borde rimligen öka folkmängden i Lycksele med ca. 3000 personer. Ett rejält uppsving för bostadsbyggande skulle också bli följden med ytterligare en hel hög med arbetstillfällen.
Visst låter det fantastiskt bra, men vad gäller gruvan så är inte hoppet ute. Om pågående undersökningar blir positiva så kanske en brytning kommer till stånd. Det vore verkligen gynnsamt för kommunen, och välbehövligt. Och vi skall inte glömma de stackars luttrade aktieinnehavarna som fått se det insatta kapitaltalt gå samma väg som snön om våren.
Vad gäller jobben vid flygplatsen är det ju bara att hoppas att det blir av, men än så länge använder jag nog det gamla ordspråket:
_ _ _  tro det sa Rellingen.