Klommerforen.

I dag var jag på frivilligt uppdrag med motorsågen. Skulle såga upp en del av ett ett gigantiskt upplag av gamla bomslanor. Ungefär  en meter långa bitar var ett cirkamått. Hade filat upp en gammal kedja till motorsågen, för slanorna är fullspäckade med jättestora smidda spikar. Allt fungerade bra i 1,5 timmar men en stock var det grus på som jag inte uppmärksammade.  Nåväl, filade igen och började såga igen. Då hände det som inte fick hända, vid en förflyttning uppe på högen måste jag ha halkat på de isiga underlaget för plötsligt dök jag på huvudet ner mellan stockarna. Slog huvudet i järnspettet och slog mig ordentligt i axlarna. Motorsågen som jag hade i ena handen var igång, men svärdet med den roterande kedjan stacks ner mellan stockarna och tur var väl det. Hade varit väldigt försiktig men plötsligt så var olyckan framme ändå. Efter fallet var som all kraft jag hade kvar bara försvann. Jag började frysa och i samma veva sågade jag i en spik så det var bara att åka hem. 
Det finns ordspråk som passar in på dagens fadäs.  Gud är dårars beskyddare, om huvudet äre dumt får kroppen lida, eller att det är av misstagen man lär. Men helgens regnande hade glacerat de stockar som låg i ett undre varv vilket  jag för ett ögonblick förbisåg. Nu är klockan halv nio på kvällen och jag har vilat ordentligt så nu skall jag dra in en kärra med ved. Och så skall jag fila en annan kedja för jag har en halvtimmes jobb kvar av det jag påbörjat, men det blir någon annan dag.

3 svar på ”Klommerforen.”

  1. Fått lära mig ett nytt ord. Tokforen har jag hört men inte klommerforen. Det passar säkert lika bra med vilket som eller båda…

  2. Låter inte bra, men som sagt du har rätt gud är dårarnas beskyddare. Livsfarligt att sticka iväg själv och såga bomslanor, var har du fått tag i dessa antika flottarföremål. Men ta det lugnt du kan såga de där bommarna till sommaren.

Kommentarer är stängda.