Skorpans dag.

Äntligen, efter flera uppskjutna försök, så kom jag till “skott”, så i dag skulle det bli krispiga kardemummaskorpor.
Halv åtta i morse, när min hustru drog iväg till gammplatsens bagarstuga för bakning av mjukkaka till Röda Korsets julbasar den 17:e november, satte jag igång. Tre matskedar kardemumma skulle krossas i morteln innan smeten var klar för jäsning. När jag hämtat tidningen och dragit in en kärra ved hade jäsningsprocessen redan nått oanade höjder. Och ändå inte använt turbojäst.
PB070001

Så långt set det bra ut.
PB070002

Längderna efter gräddning.
PB070004
Skurna både på längden och tvären och skall snart brynas.

PB070005

Efter timmar av torkning blev detta kvar. Har sysselsatt mig hela dagen till klockan 17 med dessa skorpor. Nja inte riktigt, har hunnit med att grädda fläskpannkaka så att det räcker till två dagars middag, och så naturligtvis sett hem till gården.
Om någon vill ha receptet, så på bloggens första sida i den rektangulära rutan längst upp till höger, fyll i krispiga då kommer receptet direkt.

Ett svar på ”Skorpans dag.”

  1. Imponerande! du är helt överlägsen, jag känner ingen som bakar som du. Man blir lite avundsjuk.

Kommentarer är stängda.