Sen kväll med Nils.

Eftersom den bästa sömnen brukar infinna sig senare delen av natten så blir det oftast sena kvällar. Stängde teven vid halv tolv i går kväll. >Efter det har varit kortkorta stunder men en lättare slummer. Nu är klockan snart tre på torsdagsmorgonen och jag tar till det beprövade sättet med en husmans med ost och ett glas mjölk. Efter det brukar sömnen infinna sig. Tittar ut och ser att det är tät dimma och  av gatlyktornas  ljus blir det bara ett spöklikt sken.  Det var nog sådana nätter som Jack var i farten.
Denna dag som snart är här skall jag följa med in till kupan och leverera små presentaskar som jag vikit ihop på fritiden. Förhoppningsvis skall de vara säljbara  och kanske bidra med några kronor till Röda Korsets verksamhet. Vissa askar är måttbeställda att passa till en viss typ av lotter som säljs, och som ibland ges  bort som presenter.
PA170007

Materialet är överblivna tapeter av lagom tjocklek. Om någon skulle lyckas sälja dessa alster så finns det mycket tid till att tillverka fler. Men övergången från kvadratiska till rektangulära askar var inte helt lätt. Det blev något av ett matematiskt problem, sådan  tur att att jag har snickarkursen som var sjunde året efter grundskolans sex år. Nu känner jag att sömnen kommer smygande, så god natt alla vänner på nätet.