Alces alces–Hårdhänta äppelplockare.

Tisdagen började med en tråkig syn, mitt fina äppelträd är nu fullständigt demolerat. Vaknade vid halvåtta tiden av att grannens hundar skällde intensivare än vanligt. Började förstå att det nog var älgar dom såg, så jag tittade ut och såg först förödelsens styggelse. Sedan tog jag kameran och gick fram till gäststugan våran, och mycket riktigt så låg älgkon med 2 kalvar ca 30 meter från stugan. Dom hade tydligen fått en bra frukost med både äpplen och blad och vilade nu maten. När dom såg kameran så reste dom sig upp så jag kunde en bild.
PA090001

Egentligen´så är det inte älgarnas fel för dom skall ju livnära sig på det som finns i naturen, men däremot tycker jag att det är en bedrövelse att ett helt jaktlag inte har kunnat driva ut älgarna från byn och knäppa dom.
PA090004

1991 fick jag äppelträdet för då hade jag och min kära varit gifta i 25 år  och nu har vi  hunnit till  46 år. Men man kan väl säga att det är skönt att veta att det endast är trädet som har kraschat.