Fortsättning…..

Så här i nattens sena timme, 01:30, och jag sitter uppe för avkylning så upptäcker jag att sista delen av bärplockningens vedermödor försvann i cyberrymden. Skall försöka återskapa den delen plus fotot.
P9060002-001
Passade samtidigt på att staga upp äppelträdet på riktigt sätt, det träd som jag fick av min kära hustru när vi varit gifte 25 år.
Tekniken att staga yrkesmässigt lärde jag mig på 70-talet när vi beträdade och bebuskade området runt Umeå Universitet. Vilka svåra ord, nu lär det väl bli en kommentar från en viss språklärare.
Vad blev det då av den fjärde vinbärsbusken då? Ja den skall plockas i dag fredag. Den har varit så inklämd att att det är en ringa mängd bär så det är snart fixat. Sedan skall de 2 buskar som överlevde motorsågsmassakern gallras ut på det sätt som trädgårdskunniga rekommenderar. Det vill säga man tar bort en tredjedel av busken och väljer då de äldsta grenarna.
De grenar som jag hittills sågat bort skall jag troligen stick ner i det som en gång var potatisland. Så om ett par år kanske det finns en större odling an svartvinbärsbuskar.
Ja, ungefär så här var det som försvann och nu är jag väl avkyld så det skall ´bli skönt att sova ett par timmar igen.