Bärplockningens vedermödor.

I går, onsdag, blev det bara 10 liter rensade lingon. Hä börj å ta emot för gammgôbben. Så i dag tänkte jag att det skulle bli liksom å gå på letti`n. Lite svarta vinbär skulle plockas och omvandlas till gele att ha till älgsteken som jag inte har längre. Men nu var det så här att vinbärsbuskarna hade under lång tid inte fått den skötsel som dom borde ha haft. De 4 buskarna hade tjorvat ihop å de allra gruvligaste. För att få någon början så hämtade jag motorsågen och jämnade en buske med marken. Så satte jag mej på en stol och började rensa kvistarna från bär. Nu blev det ganska enkelt, men det blev en del svinn när jag skulle dra loss kvistarna. Sen var det ju en annan sak också.  Hade tidigare i sommar riktat upp äppelträdet som fått slagsida. Hade använt ett block med stålvire och det hade vuxit över av kvistar och jag hade också glömt bort det. Men som sagt var det märktes när motorsågen tog tag i stållinan. Ja, ja några små missöden får man ju alltid räkna med.
P9060002

P9060003

P9060004

Andra busken tog jag en kanske smartare variant. Fram med sekatören och sedan klippte jag loss grenarna allt eftersom och sedan när det var slut på bär så blev det motorsågen igen. Buske nr fyra kunde jag komma åt utan våld och när 3 buskar var färdigplockade hade jag fått ihop 12 liter härliga svarta vinbär.