A la k(c)art.

P8280004

Som synes på bilden så är lingonen inte tillräckligt mogna. Det vill säga at dom är, enligt ortens språkbruk, kartut.
Men när jag väl, med kryckans hjälp, tagit mig ut i skogen, så kändes det rätt att plocka några liter. Det är tämligen sparsamt med dessa röda bär av vad jag hitintills sett. Men jag tänker som så att för varje kilo lingon tillsätter man 7 till 8 hg socker vid syltkokningen, så sylten blir säkerligen lika bra ändå. Skulle man sedan tycka att färgen blir en aning svag kan man kanske tillsätta lite röd karamellfärg eller?
Höll på glömma en sak. Om lingonen inte är så välmogna, se bilden, då blir konsistensen på sylten lite mer geleartad och det kan ju vara trevligt.
Allt för välmogna bär då blir konsistensen ”glattrut”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *