Äntligen klart och hemma.

I dag var det alltså dags för den sista av tre sammanhängande undersökningar. Det var det där med att svälja slangen eller fackmässigt uttryckt Gastroskopi. Vid en sådan undersökning för ett antal år sedan fick jag en spruta i armen samt bedrövningsspray i halsen. I dag sade läkaren att dom brukade inte spraya i halsen annat än om patienten ville det. Så jag fick frågan men svarade att gör som ni brukar. Och kan ni tänka er då fäste dom en fyrkantig kloss, med hål i, i munnen och sedan bedövade* dom den ca. 10 mm grova slangen och satte i gång. Det var faktiskt den mest intressanta undersökning jag kunnat följa på en monitor. Allt var ju uppförstorat så tydligheten var perfekt. Kunde se hela magsäcken ände till nedre magmunnen. Även hur tolvfingertarmen såg ut invändigt. fortlöpande berättade läkaren om allt/hur/vad. Ett antal prover togs och det påminde lite om ismete. En fin tång skickades ner och när den manövrerats till rätt ställe så nöp den åt och efter  ett lätt ryck i tåten så kunde provet halas in.
Efter att undersökningen var klar så fick jag en fullständig genomgång av hela proceduren, även resultatet av de blodprover som togs före. En fantastisk läkare som utförde gastron.

*Det där med att bedöva slangen var väl lite skämtsamt från mej. Den bedövningsgel som användes skulle dämpa kräkreflexerna
allt eftersom som slangen skickades ner. Hur som helst var det inga problem, det var bara att slappna av och njuta.
Allt verkade vara normalt och efter ca 3 veckor är proven analyserade.