Höll på att glömma…….

att i går var det lite av fläskpaltens dag. Har en långtbortboende släkting vars son älskar att komma på paltkalas några gånger per år. Han hade bokat in söndag 19 till lunch. Att äta palt till lunch är väl som att äta surströmming till frukost.
Ja, hur som helst så började jag redan klockan nio att skala 4 kg potatis och tärna nästan 1 kg rimsaltat fläsk. Nu var det också något om en vadslagning och om storlek på palt, men vad det handlade om var lite dunkelt. I alla fall utmynnade allt i att den speciella gästen ville ha en storlek som räckte till ett mål. Tillverkade en palt som vägde ungefär 700 gram och enligt tidigare uträkningar skulle energivärdet vara ca 2500 kca.
P8190027
Så här såg palten ut som började ätas klockan 12:00
P8190028

Här är det slutklämmen men det verkar ha börjat skymma eller också är det motljus. Emellertid och emedan så räckte det med en enda palt.
Övriga inkallade släktingar avnjöt palt av vedertagen storlek, och paltarna var som vanligt utsökt goda.
Efterrätten serverades åtskilliga timmar senare på grund av platsbrist. (i magen)

3 svar på ”Höll på att glömma…….”

Kommentarer är stängda.