Det drar ihop sig.

Kommande måndag, 20 augusti, är det dags för den sista undersökningen i en serie av tre som hänger samman med varandra. Då blir det som det populärt kallas “att svälja slangen.”På fackspråk heter det gastroskopi och är en inspektion av magsäcken,matstrupen eller tolvfingertarmen. Undersökningen görs med video-eller fiberendoskopisk teknik från insidan. Tänk vad det hade varit praktiskt med en inspektionslucka på magen.  23 augusti är det dags för sprutan som skall hålla prostatacancern i schack. 27 aug skall en hjärtspecialist ringa mej, och slutligen den 28 aug ringer kirurgläkaren som skall byta höger drivknut (knä). Det är vad som är inplanerat just nu. Sedan tillkommer ju PK-kontrollerna med jämna intervaller, sedan kommer säkert någon av vårdcentralens läkare att höra av sig. Så som ni ser är det fullt upp, man måste vara ganska pigg för att orka med allt. Ibland påminner det om när jag byter delar i min gamla Jetta, man kan ibland undra om det verkligen var nödvändigt. Sen läser man i  tidningarna att många cancerpatienter behandlas i onödan, samtidigt ser man att behandlade patienter får spridning av cancern till ryggen/skelettet. Ja, vad skall man egentligen tro? Min egen fasta övertygelse är dock att så länge ens tid inte är ute så kan alla sjukdomar behandlas med gott resultat Jag är i alla fall fylld av tillförsikt, men ibland blir jag så less på biverkningarna av behandlingen.

Ett svar på ”Det drar ihop sig.”

  1. Oj fullt upp hör jag. Tur att det finns reservdelar till alla dessa ting som kan gå sönder och att de har utbildat mekanikerna:-)
    Det är verkligen kul att höra tonen du skriver i nu för tiden! Beträffande biverkningarna så blir det enklare i vinter, bara att ta en tur ut på verandan så fryser svettningarna till is på kroppen.

Kommentarer är stängda.