Surströmmingsdoften.

Torsdag och fredag var vi, jag och min kära hustru, på besök i björkarnas och myggens förlovade land. Det vill säga hos goda vänner i deras stuga ovanför odlingsgränsen. Ditbjudna att insupa den väldoft som endast surströmming kan åstadkomma, och möjligen dagen efter av den som ätit av nyss nämnda fisk. Fisken var utsökt god liksom att värdfolket  var utsökt trevliga. Vädret var på topphumör, resan tur och retur gick bra så nu är vi hemma, fortfarande mätta och belåtna. Myggen då? Ja den hade visst åkt över till Norska sidan på semester, nästan så jag saknade det välbekanta sjungande ljudet. Dom mycket få exemplar som fanns kvar kunde bara ta sig fram gående för nattemperaturen var bara någon enstaka plusgrad. Myggens vingar blir därvid så stela att dom ej kan utnyttjas till att flyga med. Och visst var det vackert med all den vita snön som glänste på fjällsluttningarna. Det är nästan så att man längtar till vinter och snöstorm.