Skogens guld…

är ju som bekant hjortron (Rubus chamaemorus) eller, som vi säger här på landet, snattren.  Dåligt moget heter det snatterkart. Sylt av dessa bär är en eftertraktad vara för turister från söder om Dalälven.
I dag har jag med kryckans hjälp tagit mig genom dom djupa skogarna till dom vida myrarna. Har nämligen varit vägvisare åt en supermodell som för en vecka lämnat Europa och storstädernas rampljus för en avkopplande semester med hjortronplockning. Passade själv på att plocka 1 kg guldglänsande bär. Under tiden var min kära hustru hemma och kokade sylt av gårdagens skörd av hjortron samt dagens skörd av jordgubbar( Fragara x ananassa) vilket framgår av bilden. I morgon är det pk-prov så då är den dagen förbrukad.
P8070025
Vitsen med att plåga sig genom skog ock mark är att om jag nu i höst får ett nytt knä så behövs både tränade muskler och en hyfsad kondition,  för att orka med operationen. Jag gör alltså vad som krävs utav mej. Men visst tar det emot ibland, när mitt gamla utnötta värker, men jag gillar ändå läget och ser framåt bortom horisonten.

2 svar på ”Skogens guld…”

  1. Tack för igår. Idag har vi plockat blåbär och 2,3kg hjortron till och nu ska här bakas blåbärsbullar enligt ditt recept såklart!

  2. Du är ju bara för bra, trots ditt knä roligt att höra att du ska få en ny reservdel det kommer att bli kanon. På tal om knä, jag har börjat använda den där skumdynan du lämnade som ett arv på ICA. Jag tycker att den var så bra så jag använde den så fort jag skulle ne på knä. Men min semester varar fortfarande så ngn annan får nytta av den. Ha en bra dag, hälsa frun

Kommentarer är stängda.