Nostalgisk resa.

Har nu gjort om den resa som jag gjorde för ganska exakt 63 (sextiotre ) år sedan. Det var nämligen då som jag lämnade tryggheten i barndomshemmet och begav mig ut i “den stora vida världen”.  Men en sådan resa ger ibland något blandade känslor. För under tiden lever man ju i tankevärlden lite långt bakåt i tiden. Ingenting är sig riktigt likt, bebyggelsen har genomgått stora förändringar. Folk, som man kände i ungdomens dagar finns inte kvar och man vet inte ens om dom finns bland de levande.
Dom som tidigare läst min blogg förstår säkert redan nu att det gäller tiden för mitt drängjobb i Fräkenbäck åren1949-1952.
Åkte runt lite i Överklinten, där jag en gång hade många ungdomskamrater.

P7260012

Kom först till det som som  på den tiden var ett tegelbruk. Där kunde man/vi kalla kvällar smyga in och värma sig vid tegelugnarna.
Numera är det en toppmodern pelletsfabrik.
P7260016

Vid mejeriet i Överklinten brukade vi köpa kärnmjölk, en utmärkt dryck vid det varma slåtterarbetet.
P7260013

Kvarnen dit många hästskjutsar med säckar med korn gått för att omvandlas till mjöl.
P7260014

Folkets hus där man kunde gå på bio.
P7260017

Här vid korsningen kustlandsvägen/vägen till hamnen fanns det ett cafè där de alltid var en trevlig stämning. 
Det var ett givet fikaställe  vid cykelturer  ner till Sikeå.
Min fru, som följt med, och jag har under denna resa logerat hos våra vänner på Österlundstorpet som är de enda som finns kvar/har kontakt med sen den gamla goda tiden.