Inte så svårt som jag trodde.

Problemet med ogräsväxten i jordgubbslandet är förmodligen löst. Både blomsterhandlarens fru och Alma Hamilton hade diagnostiserat rätt. Växten är helt enkelt Hästhov,Hästhovsört, även kallad Tussilago(Tussilago farfara).
Har läst på i natt, när jag ändå var uppe för avkylning. Tussilagon är en typisk vårblomma som sticker upp ur det vissnade fjolårsgräset så snart tjälen börjar släppa. De stora rabarberliknanden bladen som efterträder blomningen är mindre uppskattade.
Det var det där med blommorna som gjorde att jag var tveksam till namnet, Men är nu så påläst att att jag inser fakta. Vid närmare eftertanke tror jag mej minnas att jag sett gula blommor i landet så fort snön försvunnit. Och om jag får uppleva nästa vår då ska jag noggrant iakttaga jordgubbslandet så fort snön börjar försvinna.
P7180020

Slutgiltiga beviset är detta blad som jämförts mot bilder av nämnda blomma.

Ett svar på ”Inte så svårt som jag trodde.”

Kommentarer är stängda.